VALINTAOPASApua, Uniliinoja löytyy vaikka mitä. Miten ihmeessä osaan valita oikein? Elä hätäänny suotta. Tämä sivu on tehty sinua varten, jotta osaat valita oikeanlaisen Uniliinan vauvallesi. Mollavauva auttaa myös valitsemisen vaikealla tiellä: myymälässä, sivujen keskustelulaatikon kautta, sähköpostitse satu @ mollavauva.fi tai soittamalla 0456029101 (Satu). Uniliina-jälleenmyyjät auttavat myös parhaan taitonsa mukaan.

Kesävauva
Kesällä pikkuiselle tulee helposti kuuma. Voit hyvin laittaa vauvan Uniliinaan pelkkä vaippa yllään. Kesäksi kuumille ilmoille sopii päiväksi trikoinen Uniliina ja illan viiletessä voi käyttää myös bambujoustofroteista tai villaista. Helteisenä päivänä voi trikoinenkin kapalo olla liikaa. Ohuet trikoiset Uniliinat sopivat parhaiten kuumaan kesään. Trikoinen Uniliina vastaa trikoista paitaa ja potkuhousuja.

Kevät/syksyvauva
Voit valita sisäkäyttöön trikoisen, jos kotona on lämmintä tai olet valmis pukemaan Uniliinan alle lämmikettä tarpeen mukaan. Jos haluat käyttää Uniliinaa muuallakin kuin kotona, ilman lisälämmikettä, tai teillä on kotona vilpoisempaa, niin valitse villainen, joustofroteinen tai bambujoustofroteinen Uniliina.

Talvivauva
Talvivauvalle käy samat materiaalit kuin kevät/syksyvauvalle. Trikoinen käy siis sisäkäyttöön. Villaista Uniliinaa voi käyttää myös villavaatteiden korvikkeena, jos toppapuku on pientä kokoa (vauvallesi mitoitettu, ei äitiyspakkauksen toppapuku). Sinun tulee huolehtia, ettei vauva pääse “valumaan/tipahtamaan” toppapuvun sisään!

Koko
Uniliinan pienintä kokoa voi käyttää keskosesta noin 2-3 kk:n ikään asti. Vastasyntyneen kokoa ovat kaikki Beboliinassa myytävät Trikoo-, bambu-, villa- ja joustofrotee-kategorioden Uniliinat. Keskikokoista Uniliinaa voi käyttää, kun vauva painaa vähintään 4,9 kg. Keskikokoiset Uniliinat löydät keskikoko, yli 4,9kg kategoriasta. Siellä ovat esillä kaikki materiaalit. Tilauksesta valmistetaan vieläkin isompia Uniliinoja. Niitä voit kysellä sähköpostitse posti @ mollavauva.fi . Isompi keskikoinen Uniliina on tarkoitettu vauvoille, jotka painavat vähintään 4,6 kg, mutta mieluummin kuitenkin vähintään 4,9 kg tai ovat yli 57 cm pitkiä.

Harva vastasyntynyt on syntyessään yli 5kg, joten jos olet raskaana ja hankit uniliinaa syntymätömälle vauvallesi, valitse pienin koko. Vaikka vastasyntyneesi painaisi 4,5 kg jo syntyessään, hän on kuitenkin hyvin pieni ja olemukseltaan erilainen, joten keskikokoinen Uniliina on liian iso.

Villa
Merinovillakangas on itsessään antibakteerinen ja silkinpehmeä, suorastaan ylellisen tuntuinen. Villa - uniliinat valmistetaan värjäämättömästä kotimaisesta merinovillainterlockista. Merinovillakangas pitää pienimmänkin vauvan lämpöisenä hiostamatta. Merinovillainen UNILIINA soveltuu hyvin myös VVV-käyttöön, eli uniasuksi vaipattomille vauvoille.

Bambu
on ekologinen kasvi, sen kasvattaminen ja jalostaminen ei saastuta luontoa. Lisäksi loppuun kuluneen bambukankaan voi kompostoida. Bambukangas on itsessään antibakteerinen ja silkinpehmeä, suorastaan ylellisen tuntuinen.

Bambujoustofrotee pitää vauvan viileänä kuumallakin ilmalla ja lämmittää miellyttävästi ilman viiletessä.

Ota yhteyttä meihin valinnan vaikeuden iskiessä. Älä jää yksin asian kanssa!