KAPALOINTIOHJEJokaisen Uniliinan mukana tulee 12 sivuinen opasvihkonen, jossa on hyvin selkeät piirretyt kuvat hupullisesta-, huputtomasta- ja puolikapalosta. Tässä näet kuinka Uniliinalla voi kapaloida hupullisen kapalon.

Muistathan että kapalosta tulee aina eri kerroilla eri näköinen. Voit saada esim. pitkulaisen taikka alaspäin levenevän kapalon. Ne ovat kaikki ihan oikein ja toimivia.

Ensi kerroilla kapaloidessa olet luonnollisesti hyvin hellävarainen. Kapalosta tuleekin silloin paljon löysempi kuin sitten kun olet jo vanha konkari.

Uniliinalla voi kapaloida jopa 2- vuotiaan, niin ettei hän pääse pois, eli kyllä sillä yksi vauvakin saadaan kesytettyä!

ALKUASETTELU
Asettele Uniliina eteesi sieneksi oikea puoli lattiaa päin. Laske vauva Uniliinan yläreunan alapuolelle (keskikoh an ylhäällä). Vinkki konkarille: Laita yläreuna vauvan otsalle haluamallesi korkeudelle. Paina kevyesti Uniliina pään molemmilta puolilta alaspäin kuten kuvassa. Näin saat kauniin myssyn.

ENSIMMÄINEN REUNA

Vie oikea leveä reuna ristiin napakasti selän alle.

Vinkki konkarille /"käärmevauvojen äideille":
Laita niin paljon kuin saat reunaa olkapään alle napakasti. Voit halutessasi laittaa vauvaa hitusen alkuasettelussa vasemmalle (kuva 1), niin saat enemmän reunaa mikä menee vauvan alle.


TOINEN REUNAVie vasen leveä reuna ristiin napakasti selän alle.


Vinkki konkarille /"käärmevauvojen äideille":
Vedä Uniliinaa alaviistoon oikealle saadaksesi paremman kireyden ylös.

HELMA YLÖSNyt sinulla on vauvan jalkopäässä ihmeellinen kangaskasa. Se on helma joka sinun täytyy suoristaa ja nostaa ylös vauvan päälle.

Vinkki konkarille:
Voit laittaa vauvan jalat sammakkoasentoon. Näin saat lisää korkeutta helmalle. Sammakkoasento on luonnollinen asento vauvalle.


HELMAN TAITTOTaita helman reunaa tarvittavan verran sisäänpäin.

Vinkki konkarille:
Vedä hitusen Uniliinaa taittaessasi, niin saat siitä kauniimman, eikä Uniliina jää liian löysälle


REUNAT ALLETaita ensin toinen reuna ja sitten toinen reuna venyttäen selkäpuolelle. Kiinnitä tarranauha pehmeään tartuntapintaan halutulle tiukkuudelle.


TARRAN TARKISTUSTarkista vielä lopuksi että tarra on hyvn takana, eikä mytyssä. Samalla voit vielä katsoa onko kapalon tiukkuus haluamasi.

Alussa kapalo on yleensä löysä, mutta toimii kyllä hyvin vastasyntyneellä. Pikkuhiljaa opit kapaloimaan omalla tyylilläsi juuri sellaisen kapalon kun haluat.

VALMISTA TULIKatso vielä viimeiseksi että Uniliina on kasvojen alueelta hyvin.

KIITOSKiitämme Darenia ja hänen äitiään Heini Hauptia mallina olosta kätilöopiston sairaalassa.

Kuvissa näkyvä Uniliina on yksityis Uniliina, eli ei myynnissä oleva kuosi.

Toinen kuvasarja kapaloinnista